KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Historická změna - 2. etapa

Historická změna - 2. etapa

Přidáno 1. 6. 2023
P. Bujnoch

Dne 21. 5. 2023 vstoupila výstavba nového mostu v Hukvaldech-Dolním Sklenvě do druhé etapy. Byla ukončena doprava po starém mostu a zavedena omezená doprava do Rychaltic na semafory po cyklotrase za vodou. Jako lidovci jsme vždy usilovali o stavbu nového mostu a jsme rádi, že k tomu došlo. Omezení, ke kterým v současné době dochází arci nejsou příjemná. Když chci jet např. na návštěvu k dceři do Rychaltic autem, tak místo původních dvou kilometrů se trasa protáhla na 9,5 km. Jestliže jsme do kostela jezdili 1 km zásadně autem, tak teď si zvykám chodit pěšky. Na druhé straně se většina obce proměnila v téměř pěší zónu, člověk se nebojí přejít přes cestu a pro budoucí generace je třeba něco obětovat.

Čas trhl oponou a nový most je již na semafory zprovozněn. Dne 27. 10. 2023 byl za deštivého počasí stržen starý most.  Probíhají dokončovací práce. Bez ohledu na svátky je na stavbě stále živo. .Zdá se, že firma IDS Olomouc zakázku zvládne v plánovaném termínu do 30. 11. 2023. Múj osobní dojem neodborníka je ten, že dodavatel to na silnicích umí a odvádí kvalitní práci.